Första månaden avklarad

Så har årets första månad passerat och träningen inför Kalmar Ironman har tagit fart. Än så länge har jag inte nått upp till den träningsmängd jag har tänkt mig men det är på väg åt rätt håll.

Simning:

Det känns som em denna gren är den jag gör mest framsteg i för tillfället. Detta tack vare simträningen med Team B3IT varje torsdagsmorgon där Mikael Rosén håller i teknikpiskan.

Snart ska jag även börja simma på söndagar med Bålsta Simklubb och ligger då på två timmar simning i veckan vilket får räcka.

Cykling:

Jag vill helst cykla under sex timmar vilket innebär att jag måste ligga i 30km/h eller över under 18 mil. Som det känns nu på trainern så kommer jag inte klara det, iaf inte så att jag är pigg nog att springa ett maraton efter.

Så målet här är två pass i veckan samt att successivt öka tiden från en timme per pass upp mot två timmar. Synd bara att det gör ont att sitta på sadeln så länge (köpa ny?).

Löpning:

Detta borde vara min starkaste gren men hur kommer cyklingen och simningen påverka min löpträning?

Kommer jag kunna fortsätta utvecklas och till slut gå under tre timmar på en vanlig maraton. Jag hoppas och tror det.

Så hur har träningen varit i Januari,

Jag har hunnit med 21 träningstillfällen uppdelat på 11 löppass, 6 cykelpass och 4 simpass.   Totalt har jag tränat lite drygt 22 timmar. Det är ok för att vara uppstarten på det nya året. Så nu är det bara hålla tummarna för att man får vara frisk under februari som brukar ha höga noteringar i antalet vab-dagar som plockas ut.

/Magnus Bosson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s